2thepoint@life Lichaamsgericht psycholoog

Lichaamsgericht psycholoog

Lichaamsgericht psycholoog

Vanuit directe confron­tatie, die nooit mag losstaan van verbin­ding en afstemming, kunnen we samen ontdekken wat er voor jou echt gaande is. En als je wilt, loop ik een stukje met je mee. Dit doen we vanuit alle beschikbare lagen, zoals je lijf, je gevoels­wereld en je ideeën en betekenisverlening.

Lichaamsgericht psycholoog

Jolan Roose

Ik heb een aantal gebieden waarin ik gespecialiseerd ben: sport, trauma en gehechtheid. Processen binnen relaties worden mogelijk met mijn partner (en haptotherapeut) Tanja de Korte gedaan.

Ik heb jaren onderzoek gedaan naar sport. Daarnaast heeft trauma mijn bijzondere aandacht (van eenmalige impact van bijvoorbeeld een ongeluk naar de veelvoud van mishandeling of misbruik). Dit behandel ik vanuit het lijf. Daarnaast speelt gehechtheid voor mij altijd mee, soms op de voorgrond, soms secundair. De methodiek die ik hanteer, wordt sensorimotor psychotherapie genoemd (SP) van Pat Ogden. Het is een methode die het lijf en dat wat het te vertellen heeft, centraal stelt. Over dingen praten is nuttig en wellicht soms ook nodig, maar het lijf geeft ons directere informatie die we goed kunnen gebruiken. 

Ik maak en geef sinds 2017 geaccrediteerde nascholingen aan andere zorgprofessionals, zoals haptotherapeuten. Dit doe ik samen met Marianne Houben die eveneens in de buurt van Apeldoorn haar praktijk heeft.

Inmiddels volg ik de nascholing omtrent complex trauma van Janina Fisher en die specialisatie zal ik in juni 2020 afronden.

Wil je meer weten, voel je uitgenodigd om op mijn website te kijken (www.2thepoint.life) of mail me: info@2thepoint.life. Ik word – vaak deels – vanuit de aanvullende verzekering vergoed (lid NFG en RBCZ). Kijk naar je polisvoorwaarden indien dit van belang is, of neem contact op met je zorgverzekering.

Wie weet zien we elkaar!

Scroll naar boven